Voor alle bouwstijlen

Aluminium Deuren

Wil je graag dat jouw deuren aandacht trekken en jouw huis helemaal ‘af’ maken? Een prachtige voordeur krijgt dit voor elkaar. Voeg dan wat deuren toe die erbij passen en je hebt een plaatje dan helemaal klopt. Aluminium deuren hier een goede keuze voor. Ze passen bij veel verschillende bouwstijlen en isoleren enorm goed. Ook voor inbraakbeveiliging zijn ze bij de beste.

Voordelen van aluminium deuren

Aluminium is een veelzijdig materiaal met een reeks voordelen. Het is niet enkel een sterk materiaal, maar het is ook beschikbaar in allerlei verschillende afwerkingen en kleuren. We sommen de voordelen even op.

 • Afwerkingen en kleuren voor elke stijl: veel mensen denken dat aluminium deuren enkel thuishoren in moderne huizen. Dit klopt niet. Doordat het zo personaliseerbaar is, vind je altijd wel een variant die perfect bij de stijl van je huis past.
 • Duurzaam: aluminium is 100% recycleerbaar en behoudt al zijn eigenschappen na recyclage. Hierdoor is het een zeer duurzaam materiaal. Ook gaat het heel lang mee als je het goed onderhoudt.
 • Onderhoudsvriendelijk: je hoeft aluminium deuren maar af en toe schoon te maken om de positieve eigenschappen lang te behouden. Hiervoor heb je enkel water, reinigingsmiddel en een spons nodig.

Aluminium deuren zijn enorm duurzaam

Als je de reinigingstips correct opvolgt, dan behoudt je nieuwe aluminium deur de schoonheid en beschermende eigenschappen tot 30 jaar lang. Dit is een extreem lange levensduur in vergelijking met andere materialen.

Daarnaast is veiligheid natuurlijk ook belangrijk. Daarom zijn onze deuren uitgerust met alles wat je nodig hebt voor extra inbraakbeveiliging. Op maat gemaakte aluminium deuren passen naadloos bij de rest van je huis en brengen hierdoor de isolatie en duurzaamheid naar het hoogste niveau.

Extra luchtkamers in de aluminium profielen zorgen voor een sterkere thermische en akoestische isolatie. Zo geniet je in de winter van een aangenaam warm huis en in de zomer van een koel huis, zonder geluidsoverlast.

Je verdient de investering terug

Jouw energiefactuur zal goedkoper zijn dan bij alternatieven omdat aluminium zo’n goede isolator is. In de winter kan je zonder veel te stoken genieten van een warme thuis en in de zomer hou je het gemakkelijk lekker fris.

Een aluminium deur gaat tientallen jaren mee als je ze regelmatig onderhoudt, een kleine tijdsinvestering omdat het onderhoud zo gemakkelijk is. Je zal niet snel nieuwe deuren moeten aankopen. Zonder zorgen lang genieten met aluminium deuren.

Aluminium deuren zijn heel duurzaam en onderhoudsvriendelijk, hierdoor zijn ze zo’n goede investering. Ze gaan met weinig moeite heel lang mee. Je kan er dus lang mee genieten van een lagere energiefactuur, zonder veel tijd (en geld) te steken in het onderhoud.

Aluminium deuren passen in elk huis

Aluminium deuren passen net als aluminium ramen goed bij de moderne stijl. Maar dit is niet de enige stijl waar ze een echte toevoeging zijn. Verschillende afwerkingen en kleuren maken een aluminium deur enorm veelzijdig. Een mooi voorbeeld hiervan is een gedetailleerde afwerking met een houtkleur om jouw klassieke thuis echt ‘af’ te maken.

Iedereen vindt wel een aluminium deur die perfect past bij hun project. We maken al onze aluminium deuren op maat. Hierdoor sluiten ze mooi aan bij de rest van jouw huis. Dit heeft natuurlijk ook een positief effect op de isolatie.

Aluminium deuren zijn beschikbaar in honderden verschillende kleuren (alle RAL-kleuren). Door de deur te poederlakken en/of te anodiseren, krijg je een kleur van hoge kwaliteit. Poederlakken gebeurt voor matte kleuren, glanzende kleuren, houtkleuren, metaalafwerking… Het anodiseren benadrukt de aluminiumstructuur van de deur.

Voor deurpanelen werken we samen met Frager. Zo ben je zeker dat het paneel van hoge kwaliteit is.

We raden voor nieuwbouw een vleugeloverdekkende deur aan. Deze heeft de meest moderne look van alle deuren op de markt.

Voor aluminium deuren werken we samen met Reynaers Aluminium en ons glas komt van Saint-Gobain. Kwaliteit gegarandeerd met deze toppartners.

Veel gestelde vragen over aluminium ramen en deuren

Je wilt je oude ramen en deuren vervangen of nieuwe ramen en deuren plaatsen in je nieuwbouw woning en bent geïnteresseerd naar de prijs per m². Een eenvoudige simulatietool bestaat echter niet, hiervoor zijn ramen en deuren veel te complex.

Het kopen van nieuwe ramen en deuren gaat gepaard met een aantal keuzes. Tijdens een plaatsbezoek of een bezoek aan onze toonzaal begeleiden we je graag in dit proces.

 • Welke materiaal verkies je voor je nieuwe ramen en deuren? PVC of Aluminium
 • Welk type beglazing past het best bij je project? Dubbele of driedubbele beglazing
 • Dienen de oude ramen ook uitgebroken en afgevoerd te worden?
 • Welke ramen moeten open gaan en welke niet?
 • Heb je al eens stil gestaan bij ventilatie om in aanmerking te komen voor de renovatiepremie?

De prijs van je nieuwe ramen berekenen, hangt dus van vele factoren af. Het zelf bepalen van de prijs per m² is dus niet mogelijk. Maar wij staan je graag bij met onze expertise en maken een prijs op maat. Bezoek onze toonzaal of vraag een gratis plaatsbezoek aan.

De duurtijd voor het vervangen van ramen en deuren hangt af van de specifieke situatie. Zo zullen we bij een renovatie eerst de oude ramen nog moeten uitbreken. Bij een nieuwbouw daarentegen dienen de nieuwe ramen enkel geplaatst te worden en zijn er geen werken vooraf. Verder heb je ook verschillen in de afwerkingen van het raam en de toebehoren (rolluiken, screens, vliegenramen, …) die je kiest.

Gemiddeld moet je rekenen dat voor een renovatie 1 persoon een 2-tal ramen plaatst. Bij een nieuwbouw ligt dit rond de 4 ramen per dag per persoon.

Hoelang we bezig zijn op een werf, hangt af van het aantal mensen die we sturen. We streven er telkens naar om de duurtijd van de werken zo kort mogelijk te maken. Zo ondervindt u ook de minste hinder.

Je bent op zoek naar nieuwe ramen en deuren en je weet niet waar te starten. Hieronder lijsten we kort op waarop je moeten bij je aankoop.

 • Het materiaal van de ramen. Kies je voor PVC of Aluminium?
 • Welk type beglazing past het best bij je project? Dubbele of driedubbele beglazing
 • Wil je in aanmerking komen voor een renovatiepremie? Vraag dan zeker advies waar je een ventilatierooster moet voorzien.
 • Welke kleur wil je voor je nieuwe ramen en deuren? Voor Aluminium kan je kiezen uit alle RAL kleuren. Voor PVC heb je keuze uit een ruim aanbod in kleuren en texturen

Kiezen voor aluminium is altijd een prima idee. Aluminium ramen en deuren beschikken over veel kwaliteiten. Zo hebben ze een uitstekende isolatie, zorgen ze voor een optimale akoestische isolatie, zijn ze niet brandbaar en door de stevigheid ook heel goed bestand tegen inbraak.

Aluminium is ook kiezen voor schoonheid. Met aluminium kan je grote ramen combineren met slanke profielen om een optimale esthetiek te bekomen.

Verder heb je oneindig veel keuze in de kleur want aluminium ramen en deuren van Reynaers zijn beschikbaar in alle RAL-kleuren. Aluminium is dus ideaal voor industriële, moderne of klassieke stijl.

Kortom, kiezen voor aluminium is kiezen voor duurzaamheid en schoonheid.

Ultra slanke Steellook SL 38 ramen en deuren

Een landelijke woning, een industrieel pand, een vintage veranda of toch maar een hedendaagse nieuwbouwwoning of renovatie. Het Reynaers aluminium Steellook SL38 profiel is met zijn slanke look uiterst geschikt voor elk van deze woningen. Steellook ramen zijn enorm populair op heden.

Masterline 8 ramen en deuren

Duurzaam wonen begint bij een goede isolatie van je thuis. Wat dat betreft, is MasterLine van Reynaers Aluminium niet te kloppen. Dit systeem voor ramen en deuren kan topresultaten voorleggen op het vlak van energieprestatie. Dankzij zijn verschillende designvarianten komt de schoonheid van de MasterLine binnen elke architecturale stijl tot zijn recht.

Ieder raam, iedere deur, ieder project is uniek. Of het nu gaat over één stuk of een hele woning, ieder project gaat bij ons door hetzelfde stappenplan.

Vanaf dat u bij ons een offerte bevestigd heeft, nemen wij opnieuw contact op om de definitieve opmeting in te plannen. Tijdens een eerste bezoek nemen maar voorlopige afmetingen om de prijs te kunnen bepalen. Vanaf het project verkocht is, komen we opnieuw langs om alles tot op de millimeter nauwkeurig te meten.

Eens de definitieve opmeting gebeurd is, wordt de werf voorbereid voor bestelling. Dit houdt in dat alle details van ramen (afmetingen, kleur, …) zorgvuldig worden opgeschreven en gebundeld voor productie. Dan is het eindelijk zover, de profielen worden besteld waarna de ramen in productie gaan. De tijdsduur tussen het bestellen van de profielen en het afgewerkt product varieert tussen PVC en Aluminium.  Bij Aluminium moet je rekenen op 13 – 14 werkweken, bij PVC zit je rond de 10 – 12 werkweken.

Eens de ramen klaar zijn, nemen we opnieuw contact op om een plaatsingsdatum in te plannen.

Naast de 10 jarige wettelijke waarborg, geven wij 4 jaar omniumwaarborg voor wisselstukken, werkuren en verplaatsingen op Reynaers Aluminium ramen en deuren bij normaal gebruik en regelmatig onderhoud.

Het glas wordt gewaarborgd volgens de algemeen geldende normen van onze glasfabrikant. Voor rolluiken en screens is er 2 jaar waarborg op zenders en toebehoren en 7 jaar waarborg op de zonnecel en batterij van een Somfy Solar. Op motoren, doeken en afgewerkte producten is er 5 jaar waarborg.