Isoleert als geen ander

PVC Ramen

Ontdek de groeiende populariteit van PVC ramen: de budgetvriendelijke en veelzijdige keuze voor jouw project!

PVC ramen veroveren de markt en dat is niet zonder reden. Ze zijn dé perfecte combinatie van betaalbaarheid en een veelvoud aan voordelen ten opzichte van andere opties, zoals houten ramen. Door te kiezen voor PVC ramen, maak je een slimme investering in de huidige economie.

Ervaar de uitstekende isolatie die PVC ramen bieden dankzij hun lage warmtegeleiding, waardoor je energie bespaart en je wooncomfort verhoogt. Bovendien is het aanbod aan kleuren en afwerkingen zo uitgebreid dat je PVC ramen moeiteloos kunt integreren in elk project, ongeacht de bouwstijl.

Als kers op de taart geniet je van echte Belgische kwaliteit door onze samenwerking met Schüco. Dit betekent dat je jarenlang zorgeloos kunt genieten van jouw prachtige, nieuwe PVC ramen.

Meeste verkochte PVC ramen

De meest verkochte PVC ramen en waarom ze zo populair zijn

Ben je op zoek naar de perfecte PVC ramen voor jouw woning? Je bent niet de enige! PVC ramen zijn immers enorm populair dankzij hun veelzijdigheid, duurzaamheid en energieefficiëntie. Maar welke zijn nu de meest verkochte PVC ramen en waarom? We zetten het op een rijtje.

Witte PVC ramen zijn al jaren een grote favoriet. Hun strakke, tijdloze design past bij vrijwel elke woning. Bovendien zijn ze budgetvriendelijk en onderhoudsarm, waardoor ze jouw leven een stuk makkelijker maken.
Zwarte PVC ramen zijn de laatste jaren enorm in populariteit gestegen. Ze geven je woning een moderne en stijlvolle uitstraling. Bovendien passen ze perfect bij de industriële en moderne stijlen die nu zo in trek zijn.
Hou je van de warme uitstraling van hout, maar wil je genieten van de voordelen van PVC? Dan zijn houtlook PVC ramen de ideale keuze. Ze combineren de charme van hout met de duurzaamheid en het onderhoudsgemak van PVC.

Waarom zijn deze PVC ramen zo populair?

Er zijn verschillende redenen waarom deze PVC ramen zo geliefd zijn:

 • Duurzaamheid: PVC ramen hebben een lange levensduur en zijn bestand tegen de meest uiteenlopende weersomstandigheden.
 • Energieefficiëntie: Dankzij hun uitstekende isolerende eigenschappen helpen PVC ramen je energieverbruik te verminderen en je energiekosten te drukken.
 • Onderhoud: PVC ramen zijn uiterst onderhoudsvriendelijk. Ze hoeven niet geschilderd te worden en zijn eenvoudig te reinigen met een vochtige doek en een mild reinigingsmiddel.
 • Aanpasbaarheid: Met een ruime keuze aan kleuren en afwerkingen vind je altijd PVC ramen die perfect aansluiten bij jouw smaak en de stijl van je woning.

De meest verkochte PVC ramen zijn witte, houtlook en zwarte ramen. Ze zijn zo populair vanwege hun duurzaamheid, energieefficiëntie, onderhoudsgemak en aanpasbaarheid. Maak een weloverwogen keuze en geniet van de vele voordelen die PVC ramen jou te bieden hebben.

Previous slide
Next slide

PVC ramen, je kan erop rekenen voor tientallen jaren

PVC ramen gaan heel lang mee door ze te verstevigen met een stalen binnenkader. Hiernaast wil je natuurlijk ook dat slijt geen kans krijgt en dat het raam zijn kleur lang behoudt. De unieke eigenschappen van PVC zorgen ervoor dat je je hierover geen zorgen moet maken.

Als je goed zorg draagt voor het PVC, gaat het lang mee. Je wilt niet elke maand een stuk tijd opofferen voor het onderhoud van je ramen, dat is logisch.

PVC of kunststof ramen zijn één van de makkelijkst te onderhouden ramen omdat je ze niet moet schilderen, schuren of lakken en je krijgt ze makkelijk proper. Bij het reinigen is een spons, water en een beetje reinigingsmiddel voldoende.

+20 jaar ervaring

Jouw partner voor PVC ramen en toebehoren

Peeters Ramen en Deuren is jouw ideale partner voor PVC ramen. We helpen jou graag met alles wat je nodig hebt op vlak van ramen en toebehoren zoals rolluiken, vliegenramen, screens…

Onze levertermijnen zijn zeer kort, hierdoor kunnen we jouw nieuwe ramen zeer vlot komen installeren. Qua nazorg en onderhoud kan je rekenen op een correcte, vlotte service door onze experts.

Dankzij onze ervaring kunnen we een goede service en kwaliteit garanderen tegen een scherpe prijs! Vraag je offerte aan en krijg binnen de 2 weken een duidelijk voorstel. Spring gerust eens binnen of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Tot zo?

PVC ramen prijs-kwaliteit bij de beste

De voornaamste grondstof van deze ramen is relatief goedkoop. We schrijven voornaamste omdat de PVC wordt aangevuld met staal om de duurzaamheid en inbraakbeveiliging naar een hoger niveau te brengen.

Door een relatief goedkoop materiaal te verstevigen met een duurder, sterker materiaal geniet je van een aangename prijs voor topkwaliteit.

Onze PVC komt van Schüco en ons glas van Saint-Gobain. Twee toppartners die garant staan voor de beste kwaliteit.

Wil je graag PVC ramen kopen? Neem dan contact op!

PVC ramen kopen voor de beste isolatie

PVC heeft een lage warmtegeleiding. Dit zorgt ervoor dat deze ramen temperatuur goed binnen of buiten houden. Hierdoor moet je minder stoken in de winter en blijft het aangenaam koel in de zomer. Niet enkel een voordeel qua comfort, maar ook merkbaar op het prijskaartje van jouw energieverbruik!

Voor velen is het belangrijk dat de akoestische isolatie van hoge kwaliteit is. Met deze ramen doe je jezelf een plezier. Geluid van buitenaf geraakt moeilijk binnen en jouw eigen geluid wordt geneutraliseerd.

Doordat de ramen zo goed isoleren en stevig zijn, voldoen ze aan de strengste huidige bouwnormen. Een hot topic tegenwoordig, waar jij geen rekening mee hoeft te houden!

Op zoek naar een alternatief voor PVC ramen? Bekijk dan onze pagina over aluminium ramen.

Werkwijze en nazorg

We werken graag op een efficiënte manier. Hoe doen we dit? Door snel langs te komen voor de opmeting en een offerte te sturen in minder dan 2 weken. Combineer dit met een transparante communicatie over de planning en prijzen… en je hebt een aangename samenwerking!

Hebben wij jouw raam geplaatst en heeft jouw raam schade opgelopen? We komen zo snel mogelijk langs om het te repareren of vervangen tegen een voordelig tarief. Heb je nog garantie? Dan is dit natuurlijk gratis! Meer info hierover op onze pagina herstellingen.

Veel gestelde vragen over PVC ramen

Er zijn heel wat verschillende merken van PVC ramen en deuren. Voor je een bestelling plaats, vraag je best de details goed na. PVC ramen kunnen immers enorm verschillen. Zo heb je het verschil tussen een 5-kamer en 7-kamer profiel, een profiel met of zonder extra middendichting en het type van staal dat gebruikt is voor de versteviging. 

Bij Peeters Ramen en Deuren verbinden we ons met de topkwaliteit van Schüco. Een merk dat garant staat voor kwaliteit en duurzaamheid.

Zo krijg je een 7 kamerprofiel met extra middendichting. Dit zorgt naast extreme isolatieeigenschappen ook voor een optimale bescherming tegen wind, regen en geluid.  Met deze extra dichting behaalt het systeem het Passivhaus-niveau conform ift Rosenheim.

Binnenin het kunststof profiel zit dikwandig en gegalvaniseerd staal. Dit zorgt voor een extra versteviging van het raam.

Je wilt je oude ramen en deuren vervangen of nieuwe ramen en deuren plaatsen in je nieuwbouw woning en bent geïnteresseerd naar de prijs per m². Een eenvoudige simulatietool bestaat echter niet, hiervoor zijn ramen en deuren veel te complex.

Het kopen van nieuwe ramen en deuren gaat gepaard met een aantal keuzes. Tijdens een plaatsbezoek of een bezoek aan onze toonzaal begeleiden we je graag in dit proces.

 • Welke materiaal verkies je voor je nieuwe ramen en deuren? PVC of Aluminium
 • Welk type beglazing past het best bij je project? Dubbele of driedubbele beglazing
 • Dienen de oude ramen ook uitgebroken en afgevoerd te worden?
 • Welke ramen moeten open gaan en welke niet?
 • Heb je al eens stil gestaan bij ventilatie om in aanmerking te komen voor de renovatiepremie?

De prijs van je nieuwe ramen berekenen, hangt dus van vele factoren af. Het zelf bepalen van de prijs per m² is dus niet mogelijk. Maar wij staan je graag bij met onze expertise en maken een prijs op maat. Bezoek onze toonzaal of vraag een gratis plaatsbezoek aan.

Je bent op zoek naar nieuwe ramen en deuren en je weet niet waar te starten. Hieronder lijsten we kort op waarop je moeten bij je aankoop.

 • Het materiaal van de ramen. Kies je voor PVC of Aluminium?
 • Welk type beglazing past het best bij je project? Dubbele of driedubbele beglazing
 • Wil je in aanmerking komen voor een renovatiepremie? Vraag dan zeker advies waar je een ventilatierooster moet voorzien.
 • Welke kleur wil je voor je nieuwe ramen en deuren? Voor Aluminium kan je kiezen uit alle RAL kleuren. Voor PVC heb je keuze uit een ruim aanbod in kleuren en texturen

 

Als je op zoek bent naar nieuwe ramen en deuren kan je kiezen tussen 4 materialen: PVC, aluminium, hout of staal. Wie op zoek is naar het best isolerende raam komt steevast uit bij PVC. PVC ramen en deuren isoleren als geen ander, ze zijn betaalbaar en gemakkelijk in onderhoud.

Combineer je PVC ramen met hoogrendementsbeglazing HR++ en je vermindert het warmteverlies nog meer.

De duurtijd voor het vervangen van ramen en deuren hangt af van de specifieke situatie. Zo zullen we bij een renovatie eerst de oude ramen nog moeten uitbreken. Bij een nieuwbouw daarentegen dienen de nieuwe ramen enkel geplaatst te worden en zijn er geen werken vooraf. Verder heb je ook verschillen in de afwerkingen van het raam en de toebehoren (rolluiken, screens, vliegenramen, …) die je kiest.

 

Gemiddeld moet je rekenen dat voor een renovatie 1 persoon een 2-tal ramen plaatst. Bij een nieuwbouw ligt dit rond de 4 ramen per dag per persoon.

 

Hoelang we bezig zijn op een werf, hangt af van het aantal mensen die we sturen. We streven er telkens naar om de duurtijd van de werken zo kort mogelijk te maken. Zo ondervindt u ook de minste hinder.

Ja, PVC ramen zijn geschikt voor alle soorten huizen, van oudere woningen tot moderne woningen. Ze kunnen worden geproduceerd in verschillende kleuren en afwerkingen om bij elk type huis te passen.

De gemiddelde levensduur van PVC ramen is ongeveer 25-30 jaar, maar dit kan variëren afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal en de installatie.

Ja, PVC ramen kunnen gerecycleerd worden. Er zijn zelfs bedrijven die zich specifiek richten op het recycleren van PVC ramen.

Ja, PVC ramen zijn energiezuinig vanwege hun isolerende eigenschappen, waardoor ze bijdragen aan het verminderen van energieverbruik en lagere energierekeningen.

PVC is de meest budgetvriendelijke keuze voor nieuwe ramen en deuren voor een renovatie of een nieuwbouwproject. Aluminium buitenschrijnwerk is door hogere grondstofprijzen duurder dan PVC. Het verschil varieert naar gelang de grootte, functionaliteit en type van ramen en deuren.