STEELLOOK Ramen

Ultra Steellook ramen van Reynaers Aluminium

Een landelijke woning, een industrieel pand, een vintage veranda of toch maar een hedendaagse nieuwbouwwoning of renovatie. Het Reynaers aluminium Steellook profiel is met zijn slanke look uiterst geschikt voor elk van deze woningen. Steellook ramen zijn enorm populair op heden. 

Steellook profiel

Slimline 38 bij steellook ramen

De Steellook profielen zijn bij Reynaers ook wel bekend als de SL38 profielen of de SlimLine 38. Het product is ontwikkeld om het slank uiterlijk van een stalen raam na te bootsen maar voor de prijs van een aluminium raam. Steellook ramen zijn op die manier esthetisch fijn afgewerkt. 

Varianten

De verschillende varianten

Binnen de steellook ramen reeks zijn er 3 verschillende modellen terug te vinden. Elk met hun eigen kenmerken. De meest voorkomende is de “Classic” die gekenmerkt wordt door zijn hellend oppervlakte. De “Cubic” heeft dan weer een strak en afgevlakt profiel en de “Ferro” staat bekend om zijn scherpe rechte lijn en schaduwopeningen.

Door het strakke profiel, zijn de Reynaers Steellook ramen iets minder isolerend dan de Reynaers Masterline ramen. Geen nood, Reynaers heeft ook hiervoor een oplossing voorzien. Je kan kiezen voor de hoog isolerende HI profielen of de HI+ profielen. Wil je nog een stapje verder gaan dan kan je HI of HI+ variant combineren met triple beglazing.

Profiel

Welke kleur hebben steellook ramen?

De SL38 profielen, zijn net zoals de andere profielen van Reynaers beschikbaar in meer dan 400 kleuren. Zwart (RAL 9005) is ook bij het Steellook profiel de meest voorkomende kleur. Heb je toch liever een andere tint zoals Antracietgrijs (RAL 7016), kwartsgrijs (RAL 7039) of aluminiumkleurig (RAL 9006)?

In onze toonzaal of tijdens plaatsbezoek, hebben we steeds kleurenwaaier beschikbaar die je helpt bij de juiste kleurkeuze.

Extra touch

Aanvullende producten

Een steellook raam kan heel mooi gecombineerd worden met een houten voordeur. Om het proces zo eenvoudig mogelijk te maken, kan je deze ook via ons bestellen.

Wil je toch een extra touch geven aan het glas van je ramen dan je kiezen om hier kleinhouten op te plaatsen. We geven je hier graag verder advies over.

Veel gestelde vragen over steellook ramen

De Steellook profielen zijn bij Reynaers ook wel bekend als de SL38 profielen of de SlimLine 38. Het product is ontwikkeld om het slank uiterlijk van een stalen raam na te bootsen maar voor de prijs van een aluminium raam. 

Steellook ramen zijn gemaakt van aluminium die het uiterlijk van staal nabootsen, terwijl stalen ramen daadwerkelijk gemaakt zijn van staal.

Steellook ramen zijn populair vanwege hun slanke, industriële uitstraling, lichtgewicht en duurzaamheid. Ze bieden een moderne en stijlvolle optie voor woningen en commerciële gebouwen.

Ja, steellook ramen zijn duurzaam en hebben een lange levensduur.

Steellook ramen kunnen energiezuinig zijn, afhankelijk van de kwaliteit van het raamkozijn en de beglazing. Kies voor dubbel hoogrendementsglas HR++ of driedubbel glas en goed geïsoleerde Reynaers Aluminium profielen voor de hoogste energiebesparing.

De kosten van steellook ramen variëren afhankelijk van het materiaal, de afwerking en de afmetingen. Ze zijn meestal goedkoper dan traditionele stalen ramen, maar duurder dan een PVC raam.

Aluminium steellook ramen hebben een UV-bestendige coating die de profielen zeer onderhoudsvriendelijk maakt. Je hoeft ze niet te schilderen of te vernissen. Maak ze af en toe eens schoon met lauw water een ph-neutraal schoonmaakmiddel.

Steellook ramen passen goed bij verschillende stijlen woningen, waaronder modern, industrieel, minimalistisch en zelfs klassieke woningen.

Steellook ramen zijn net zo veilig als andere soorten ramen. Kies voor inbraakwerend beslag en veiligheidsglas voor extra bescherming.

Ja, dit is mogelijk. Tijdens een vrijblijvend plaatsbezoek of een bezoek aan onze toonzaal, kijken we samen welke afmetingen er nodig zijn en worden de ramen op maat gemaakt.

Ja, steellook ramen zijn geschikt voor elk klimaat, mits ze zijn gemaakt van materialen die bestand zijn tegen weersinvloeden en temperatuurschommelingen.

Steellook ramen hebben enkele voordelen ten opzichte van traditionele stalen ramen, zoals betere thermische prestaties, lagere kosten, lichter gewicht en eenvoudiger onderhoud.

Bij het kiezen van de juiste steellook ramen voor jouw huis, overweeg je esthetische voorkeuren, materiaal, energie-efficiëntie, budget en de architectuur van je woning.

Nee, het installatieproces van steellook ramen is vergelijkbaar met dat van andere soorten ramen. Het is echter aan te raden om een ervaren professional in te schakelen voor een correcte installatie.

Dubbel of driedubbel glas is geschikt voor steellook ramen, afhankelijk van je energie-efficiëntie en geluidsisolatie-eisen. Veiligheidsglas en zonwerend glas zijn ook opties, afhankelijk van je behoeften.

Aluminium Steellook ramen zijn verkrijgbaar bij Peeters Ramen en Deuren in Dessel.

Ja, steellook ramen kunnen gecombineerd worden met andere raamstijlen en materialen voor een unieke en aantrekkelijke uitstraling. Zorg ervoor dat de gekozen combinatie goed aansluit bij de architectuur en het interieur van je woning.

Onze waarden

Peeters Ramen en Deuren

Vlotte & eerlijke communicatie

Laat je weten dat je een offerte wilt? Dan komen we zo snel mogelijk langs voor de opmetingen. Meestal lukt ons dit binnen de 2 weken. Over de planning van de opmetingen tot de uitvoering communiceren we helder en vlot om je zorgen zo volledig mogelijk weg te nemen.

Mooie resultaten

Peeters Ramen en Deuren bestaat al 20 jaar. In deze tijd hebben we al heel wat gerealiseerd. Bekijk onze realisaties om inspiratie op te doen!

Betrouwbare garanties

De eerste paar jaar heb je onder andere garantie op het sluitwerk, rolluikmotoren… We herstellen jouw buitenschrijnwerk zo snel mogelijk als wij het geplaatst hebben. Valt het nog onder garantie? Dan is dit natuurlijk gratis. Merk je bijvoorbeeld condens in het glas? Dan komen we het gratis vervangen.

Goede nazorg

Onze taak stopt niet na het plaatsen van jouw buitenschrijnwerk. Als klant geniet je van herstellingen tegen een heel gangbaar tarief bij bijvoorbeeld storm schade.