Unieke gevel

Aluminium gevelbekleding

Bij de eigentijdse en moderne bouwstijlen hoort een aluminium gevelbekleding. Zowel de horizontale als verticale variant voorzien jouw gevel van een eigentijdse, industriële look dat het geheel ‘af’ maakt.

Design en duurzaamheid

De look is zowel eigentijds als enorm elegant. Hierdoor past de bekleding bij elke bouwstijl. Van klassiek en landelijk tot modern en eigentijds. 

Alle functionele elementen zoals garagepoorten, brievenbussen, deurbellen etc. worden naadloos geïntegreerd in het unieke gevelvlak dat de bekleding vormt.

Onze aluminium gevelbekleding is niet enkel stijlvol, maar ook enorm praktisch en duurzaam. Het is bestand tegen alle weersomstandigheden zoals hevige wind, stortregen en uv-straling van de zon.

Hiernaast is het ook heel slijtvast, licht en sterk. Kortom, het is een unieke bekleding waar je zonder problemen tientallen jaren van kan genieten.

Aluminium gevelbekleding op maat

Gevelbekleding nodig voor jouw volledige gevel? Of wil je graag wat moderne accenten toevoegen aan jouw exterieur? Met aluminium gevelbekleding op maat kies je volledig zelf de structuur, kleur en afmetingen van zowel de panelen als het geheel.

Door middel van poederlakken voorzien we de aluminium panelen van de gewenste kleur en oppervlaktestructuur. Zo kies je zelf nauwkeurig de look van het geheel. Elke RAL-kleur is een optie als afwerking, je hebt dus veel keuze qua kleur.

Maar ook qua afwerking zijn er verschillende varianten van alu gevelbekleding beschikbaar zoals de horizontale en verticale varianten met unieke profielen. Zo heb je er bijvoorbeeld met rechthoekige en trapeziumvormige profielen die elk voor een andere feel zorgen.

Eerder fan van hout? Dan zijn de houtprints van Mato iets voor jou. Het aluminium neemt dan de look van authentiek hout over!

Alu gevelbekleding als accent

Doordat er zo veel mogelijkheden zijn qua afwerking en kleur, kan je een aluminium gevelbekleding aan jouw gevel toevoegen als uniek accent. Je kan deze combineren met bijvoorbeeld hout en steen om jouw gevel 100% uniek te maken.

Verder kan je deze accenten laten doorlopen tot op je terras. Zo zorgen deze accenten zowel aan de voorkant als zij- en achterkant van jouw huis voor een elegante finish en vormt het één uniek, uniform en stijlvol geheel om u tegen te zeggen.

Aluminium gevelbekleding van Mato

Als je de beste look en duurzaamheid wilt, dan kies je voor Mato. Hiermee geef je jouw woning net dat tikkeltje meer. De 3 eigenschappen die Mato definiëren: strak, stijlvol en duurzaam.

Er zijn 4 varianten beschikbaar die elk afgewerkt kunnen worden in eender welke RAL-kleur door middel van anodisatie of in houtprints.

De alu gevelbekleding gaat lang mee omdat de afwerking beschermt tegen uv-straling en water. Hierdoor is het ook gemakkelijk te reinigen en dus onderhoudsarm.

Veel gestelde vragen

Zowel aluminium gevelbekleding als de houten variant die deze look nabootst, zijn aan een opmars bezig. Dit komt doordat ze elke gevel voorzien van een extra laag stijl.

Via het tand- en groefsysteem bevestig je de verschillende panelen aan elkaar. Je kan deze zowel horizontaal als verticaal plaatsen met een ruime keuze aan breedtes per gevelpaneel.

Het plaatsen is geen eenvoudige klus, we raden dus aan om dit door een professioneel team te laten doen. Neem gerust contact op om te weten te komen hoe we jou kunnen helpen.