Aandachtstrekkers

Aluminium Schuiframen

Een aluminium schuifraam trekt de aandacht zowel binnen als buiten. Daarom moet het er piekfijn uitzien. Gelukkig zijn ze beschikbaar in verschillende afwerkingen en tal van kleuren. Hierdoor kan je de overgang tussen de binnen- en buitenkant van je woning nog meer in de verf zetten.

Wat maakt een aluminium schuifraam uniek?

Schuiframen in het algemeen hebben verschillende voordelen vergeleken met een deur. Je geniet van meer lichtinval, meer ventilatie in de zomer en een grote doorgang. Super handig als je bijvoorbeeld nieuwe meubels binnen wilt krijgen of gemakkelijk binnen en buiten wilt gaan bij een feestje.

Een aluminium schuifraam heeft nog enkele voordelen die we graag op een rijtje zetten.

 • Veel kleuren en afwerkingen: voor iedereen is er één dat perfect bij hun exterieur en interieur past, ongeacht de stijl van het huis. Qua kleur kan je kiezen tussen alle RAL-kleuren (honderden variaties mogelijk).
 • Extreem duurzaam en robuust: aluminium is een metaal dat heel lang meegaat. Hiernaast is het 100% recycleerbaar. Aluminium is dus een materiaal dat enorm goed is voor het milieu.
 • Heel onderhoudsvriendelijk: als je het schuifraam af en toe een goede reinigingsbeurt geeft, zal het enorm lang meegaan. Hiervoor heb je enkel wat reinigingsmiddel, een spons en water nodig. Gedaan met veel tijd te steken in het onderhoud van je buitenschrijnwerk.

Graag aluminium vergelijken met PVC? Bekijk zeker ook PVC schuiframen. Of ben je op zoek naar handige screens voor je schuifraam?

Een aluminium schuifraam voor iedereen

De ramen zijn beschikbaar in elke RAL-kleur, dit zijn er enkele honderden! Deze kleur wordt op een hoogwaardige manier toegepast met poederlakken en/of anodisatie. Met poederlakken voorzien we het schuifraam van glanzende kleuren, matte kleuren, een metaalafwerking, houtkleuren… Met anodisatie kunnen we de aluminiumstructuur van je raam benadrukken.

Onze aluminium schuifdeuren op maat passen bij elk interieur en exterieur omdat ze verkrijgbaar zijn in verschillende afwerkingen en kleuren. Elke bouw- en interieurstijl heeft wel een aluminium schuifdeur dat naadloos bij de stijl aansluit.

Voor een aluminium schuifraam  werken we samen met Reynaers Aluminium. Je kan dus bij ons terecht voor de enorm populaire CP130, MasterPatio en Hi-Finity schuiframen.

Ons glas komt van Saint-Gobain en is dus ook van de hoogste kwaliteit.

Welk systeem past het best bij jou?

Dit schuifraam met 1 rail bestaat uit een openbare vleugel en een vaste glaspartij. De vleugel dient hier als schuifraam. Omdat het vaste deel niet moet bewegen, is er meer glas en minder profiel aanwezig. Hierdoor is het design zeer strak en minimalistisch. Perfect voor in moderne huizen.

De duorail bestaat uit een kader met 2 identieke vleugels. Deze kunnen beide als schuivend element gebruikt worden, maar je kan ook één van deze vast gemonteerd laten worden. De identieke vleugels en glaspartijen voorzien je huis van een aangename symmetrie. Heb je liever een schuifraam met een opening in het midden? Dan kan je kiezen voor een dubbel duorailsysteem met 2 vaste en 2 verschuifbare delen.

Een drierail bestaat uit 3 vleugels die elk op een verschillende rail gemonteerd worden. 2 van deze vleugels kan je verschuiven en over het vaste deel plaatsen. Hierdoor krijg je een grote opening die twee derde van je schuifraam omvat. Perfect voor mensen die bijvoorbeeld genieten van een zeer grote doorgang en veel ventilatie in de zomermaanden.

Veel gestelde vragen over aluminium ramen en deuren

Je wilt je oude ramen en deuren vervangen of nieuwe ramen en deuren plaatsen in je nieuwbouw woning en bent geïnteresseerd naar de prijs per m². Een eenvoudige simulatietool bestaat echter niet, hiervoor zijn ramen en deuren veel te complex.

Het kopen van nieuwe ramen en deuren gaat gepaard met een aantal keuzes. Tijdens een plaatsbezoek of een bezoek aan onze toonzaal begeleiden we je graag in dit proces.

 • Welke materiaal verkies je voor je nieuwe ramen en deuren? PVC of Aluminium
 • Welk type beglazing past het best bij je project? Dubbele of driedubbele beglazing
 • Dienen de oude ramen ook uitgebroken en afgevoerd te worden?
 • Welke ramen moeten open gaan en welke niet?
 • Heb je al eens stil gestaan bij ventilatie om in aanmerking te komen voor de renovatiepremie?

De prijs van je nieuwe ramen berekenen, hangt dus van vele factoren af. Het zelf bepalen van de prijs per m² is dus niet mogelijk. Maar wij staan je graag bij met onze expertise en maken een prijs op maat. Bezoek onze toonzaal of vraag een gratis plaatsbezoek aan.

De duurtijd voor het vervangen van ramen en deuren hangt af van de specifieke situatie. Zo zullen we bij een renovatie eerst de oude ramen nog moeten uitbreken. Bij een nieuwbouw daarentegen dienen de nieuwe ramen enkel geplaatst te worden en zijn er geen werken vooraf. Verder heb je ook verschillen in de afwerkingen van het raam en de toebehoren (rolluiken, screens, vliegenramen, …) die je kiest.

Gemiddeld moet je rekenen dat voor een renovatie 1 persoon een 2-tal ramen plaatst. Bij een nieuwbouw ligt dit rond de 4 ramen per dag per persoon.

Hoelang we bezig zijn op een werf, hangt af van het aantal mensen die we sturen. We streven er telkens naar om de duurtijd van de werken zo kort mogelijk te maken. Zo ondervindt u ook de minste hinder.

Je bent op zoek naar nieuwe ramen en deuren en je weet niet waar te starten. Hieronder lijsten we kort op waarop je moeten bij je aankoop.

 • Het materiaal van de ramen. Kies je voor PVC of Aluminium?
 • Welk type beglazing past het best bij je project? Dubbele of driedubbele beglazing
 • Wil je in aanmerking komen voor een renovatiepremie? Vraag dan zeker advies waar je een ventilatierooster moet voorzien.
 • Welke kleur wil je voor je nieuwe ramen en deuren? Voor Aluminium kan je kiezen uit alle RAL kleuren. Voor PVC heb je keuze uit een ruim aanbod in kleuren en texturen

Kiezen voor aluminium is altijd een prima idee. Aluminium ramen en deuren beschikken over veel kwaliteiten. Zo hebben ze een uitstekende isolatie, zorgen ze voor een optimale akoestische isolatie, zijn ze niet brandbaar en door de stevigheid ook heel goed bestand tegen inbraak.

Aluminium is ook kiezen voor schoonheid. Met aluminium kan je grote ramen combineren met slanke profielen om een optimale esthetiek te bekomen.

Verder heb je oneindig veel keuze in de kleur want aluminium ramen en deuren van Reynaers zijn beschikbaar in alle RAL-kleuren. Aluminium is dus ideaal voor industriële, moderne of klassieke stijl.

Kortom, kiezen voor aluminium is kiezen voor duurzaamheid en schoonheid.

Ultra slanke Steellook SL 38 ramen en deuren

Een landelijke woning, een industrieel pand, een vintage veranda of toch maar een hedendaagse nieuwbouwwoning of renovatie. Het Reynaers aluminium Steellook SL38 profiel is met zijn slanke look uiterst geschikt voor elk van deze woningen. Steellook ramen zijn enorm populair op heden.

Masterline 8 ramen en deuren

Duurzaam wonen begint bij een goede isolatie van je thuis. Wat dat betreft, is MasterLine van Reynaers Aluminium niet te kloppen. Dit systeem voor ramen en deuren kan topresultaten voorleggen op het vlak van energieprestatie. Dankzij zijn verschillende designvarianten komt de schoonheid van de MasterLine binnen elke architecturale stijl tot zijn recht.

Ieder raam, iedere deur, ieder project is uniek. Of het nu gaat over één stuk of een hele woning, ieder project gaat bij ons door hetzelfde stappenplan.

Vanaf dat u bij ons een offerte bevestigd heeft, nemen wij opnieuw contact op om de definitieve opmeting in te plannen. Tijdens een eerste bezoek nemen maar voorlopige afmetingen om de prijs te kunnen bepalen. Vanaf het project verkocht is, komen we opnieuw langs om alles tot op de millimeter nauwkeurig te meten.

Eens de definitieve opmeting gebeurd is, wordt de werf voorbereid voor bestelling. Dit houdt in dat alle details van ramen (afmetingen, kleur, …) zorgvuldig worden opgeschreven en gebundeld voor productie. Dan is het eindelijk zover, de profielen worden besteld waarna de ramen in productie gaan. De tijdsduur tussen het bestellen van de profielen en het afgewerkt product varieert tussen PVC en Aluminium.  Bij Aluminium moet je rekenen op 13 – 14 werkweken, bij PVC zit je rond de 10 – 12 werkweken.

Eens de ramen klaar zijn, nemen we opnieuw contact op om een plaatsingsdatum in te plannen.

Naast de 10 jarige wettelijke waarborg, geven wij 4 jaar omniumwaarborg voor wisselstukken, werkuren en verplaatsingen op Reynaers Aluminium ramen en deuren bij normaal gebruik en regelmatig onderhoud.

Het glas wordt gewaarborgd volgens de algemeen geldende normen van onze glasfabrikant. Voor rolluiken en screens is er 2 jaar waarborg op zenders en toebehoren en 7 jaar waarborg op de zonnecel en batterij van een Somfy Solar. Op motoren, doeken en afgewerkte producten is er 5 jaar waarborg.