Aandachtstrekkers

Aluminium Schuiframen

Een aluminium schuifraam trekt de aandacht zowel binnen als buiten. Daarom moet het er piekfijn uitzien. Gelukkig zijn ze beschikbaar in verschillende afwerkingen en tal van kleuren. Hierdoor kan je de overgang tussen de binnen- en buitenkant van je woning nog meer in de verf zetten.

Wat maakt een aluminium schuifraam uniek?

Schuiframen in het algemeen hebben verschillende voordelen vergeleken met een deur. Je geniet van meer lichtinval, meer ventilatie in de zomer en een grote doorgang. Super handig als je bijvoorbeeld nieuwe meubels binnen wilt krijgen of gemakkelijk binnen en buiten wilt gaan bij een feestje.

Een aluminium schuifraam heeft nog enkele voordelen die we graag op een rijtje zetten.

  • Veel kleuren en afwerkingen: voor iedereen is er één dat perfect bij hun exterieur en interieur past, ongeacht de stijl van het huis. Qua kleur kan je kiezen tussen alle RAL-kleuren (honderden variaties mogelijk).
  • Extreem duurzaam en robuust: aluminium is een metaal dat heel lang meegaat. Hiernaast is het 100% recycleerbaar. Aluminium is dus een materiaal dat enorm goed is voor het milieu.
  • Heel onderhoudsvriendelijk: als je het schuifraam af en toe een goede reinigingsbeurt geeft, zal het enorm lang meegaan. Hiervoor heb je enkel wat reinigingsmiddel, een spons en water nodig. Gedaan met veel tijd te steken in het onderhoud van je buitenschrijnwerk.

Graag aluminium vergelijken met PVC? Bekijk zeker ook PVC schuiframen. Of ben je op zoek naar handige screens voor je schuifraam?

Een aluminium schuifraam voor iedereen

De ramen zijn beschikbaar in elke RAL-kleur, dit zijn er enkele honderden! Deze kleur wordt op een hoogwaardige manier toegepast met poederlakken en/of anodisatie. Met poederlakken voorzien we het schuifraam van glanzende kleuren, matte kleuren, een metaalafwerking, houtkleuren… Met anodisatie kunnen we de aluminiumstructuur van je raam benadrukken.

Onze aluminium schuifdeuren op maat passen bij elk interieur en exterieur omdat ze verkrijgbaar zijn in verschillende afwerkingen en kleuren. Elke bouw- en interieurstijl heeft wel een aluminium schuifdeur dat naadloos bij de stijl aansluit.

Voor een aluminium schuifraam  werken we samen met Reynaers Aluminium. Je kan dus bij ons terecht voor de enorm populaire CP130, MasterPatio en Hi-Finity schuiframen.

Ons glas komt van Saint-Gobain en is dus ook van de hoogste kwaliteit.

Welk systeem past het best bij jou?

Dit schuifraam met 1 rail bestaat uit een openbare vleugel en een vaste glaspartij. De vleugel dient hier als schuifraam. Omdat het vaste deel niet moet bewegen, is er meer glas en minder profiel aanwezig. Hierdoor is het design zeer strak en minimalistisch. Perfect voor in moderne huizen.

De duorail bestaat uit een kader met 2 identieke vleugels. Deze kunnen beide als schuivend element gebruikt worden, maar je kan ook één van deze vast gemonteerd laten worden. De identieke vleugels en glaspartijen voorzien je huis van een aangename symmetrie. Heb je liever een schuifraam met een opening in het midden? Dan kan je kiezen voor een dubbel duorailsysteem met 2 vaste en 2 verschuifbare delen.

Een drierail bestaat uit 3 vleugels die elk op een verschillende rail gemonteerd worden. 2 van deze vleugels kan je verschuiven en over het vaste deel plaatsen. Hierdoor krijg je een grote opening die twee derde van je schuifraam omvat. Perfect voor mensen die bijvoorbeeld genieten van een zeer grote doorgang en veel ventilatie in de zomermaanden.