Kwaliteitsvol en duurzaam

Aluminium Ramen

De voorbije jaren zijn aluminium ramen enorm verbeterd. De isolatie van deze ramen was niet zo goed en condensatie was een groot probleem. Deze 2 gebreken zijn inmiddels opgelost, waardoor aluminium een echt topmateriaal geworden is.

Voordelen van aluminium ramen

Aluminium is een van nature sterk materiaal. Hierdoor kunnen allerlei soorten raamprofielen gemaakt worden die niet mogelijk zijn met zwakkere materialen. Het is een veelzijdig materiaal waarmee veel mogelijk is, maar het heeft ook andere voordelen.

  • Verschillende kleuren en afwerkingen: klassieke stijl of eerder modern, maakt weinig uit! Een aluminium raam past bij elke stijl doordat het zo personaliseerbaar is.
  • Robuust en zeer duurzaam: aluminium is heel goed voor het milieu omdat het al zijn eigenschappen behoudt na recyclage. Het is 100% recycleerbaar. Hiernaast gaat het ook enorm lang mee, waardoor je niet snel een nieuw raam zal moeten kopen.
  • Onderhoudsvriendelijk: om een aluminium raam goed te onderhouden heb je enkel een spons, water en reinigingsmiddel nodig. Af en toe schoonmaken en afspoelen is genoeg om er zeker van te zijn dat je lang van het raam kan genieten.

Aluminium ramen zijn enorm duurzaam

Als je de tips in verband met het schoonmaken goed toepast, dan zullen jouw aluminium ramen hun esthetische en beschermende eigenschappen zo’n 30 jaar behouden. Dit is een enorm hoge levensduur vergeleken met andere materialen.

Hiernaast is veiligheid natuurlijk ook belangrijk. Daarom zijn onze ramen voorzien van alle benodigdheden om inbraakbeveiliging toe te voegen. De ramen op maat sluiten naadloos aan bij de rest van jouw huis om de isolatie en duurbaarheid naar het hoogste niveau te brengen.

Extra luchtkamers in de aluminium profielen voorzien de ramen van een nog sterkere thermische en akoestisch isolatie. Zo geniet je van een warm huis in de winter en een lekker koel huis in de zomer, zonder geluidsoverlast!

Een slimme investering

Aluminium ramen zijn een slimme investering omdat ze zo duurzaam en onderhoudsvriendelijk zijn. Met een kleine tijdsinvestering om ze schoon te houden, kan je er lang van genieten. Ze zijn hierdoor een investering die je zonder veel moeite terugverdient.

De prijs van je energiefactuur zal een stuk lager liggen dan bij alternatieven omdat aluminium zo goed isoleert. Het houdt warmte buiten in de zomer en binnen in de winter, waardoor je verwarming of airconditioning minder hard moet werken.

Ze gaan tientallen jaren mee. Hierdoor zal je niet snel moeten investeren in andere ramen. Lang genieten van alle voordelen, zonder zorgen.

Aluminium ramen voor elke stijl

Ramen uit aluminium horen natuurlijk thuis in elk modern huis. Maar er zijn ook verschillende afwerkingen en kleuren die andere stijlen helemaal ‘af’ maken. Denk aan gedetailleerde afwerkingen met een houtkleur voor bijvoorbeeld een klassieke stijl.

De ramen zijn beschikbaar in alle RAL-kleuren (honderden kleuren). We voorzien een hoogwaardige kleur door gebruik te maken van poederlakken en/of anodisatie. Poederlakken doen we voor glanzende kleuren, matte kleuren, metaalafwerking, houtkleuren… Anodisatie benadrukt de aluminiumstructuur van je nieuwe raam.

Je vindt altijd wel een kleur en afwerking die perfect bij jouw huis past. We maken alle aluminium ramen op maat zodat ze naadloos bij de rest van je huis aansluiten.

Voor aluminium ramen werken we samen met Reynaers Aluminium. Je kan dus bij ons terecht voor de enorm populaire steel look/ slim line (SL 38) ramen en masterline.

Ons glas komt van Saint-Gobain en is dus ook van de hoogste kwaliteit.