Kwaliteitsvol en duurzaam

Aluminium Ramen

Aluminium ramen zijn al even aan een opmars bezig. En terecht.

Ze zijn stevig, duurzaam en stijlvol. Verder zijn ze beschikbaar in een grote reeks kleuren en afwerkingen. Hierdoor komen ze steeds meer voor bij bouwprojecten als elegant accent of als echte blikvanger.

Met het aluminium van onze partner, Reynaers, haal je Belgische kwaliteit in huis en ben je zeker dat je lang van je ramen kan genieten.

+20 jaar ervaring

Jouw partner voor aluminium ramen en toebehoren

Peeters Ramen en Deuren is jouw ideale partner voor aluminium ramen. We helpen jou graag met alles wat je nodig hebt op vlak van ramen en toebehoren zoals rolluiken, vliegenramen, screens…

Onze levertermijnen zijn zeer kort, hierdoor kunnen we jouw nieuwe ramen zeer snel komen installeren. Qua nazorg en onderhoud kan je rekenen op een correcte, vlotte service door onze experts.

Dankzij onze ervaring kunnen we een goede service en kwaliteit garanderen tegen een scherpe prijs! Vraag je offerte aan en krijg binnen de 2 weken een duidelijk voorstel. Spring gerust eens binnen of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Tot zo?

Voordelen van aluminium ramen

Aluminium is een van nature sterk materiaal. Hierdoor kunnen allerlei soorten raamprofielen gemaakt worden die niet mogelijk zijn met zwakkere materialen. Het is een veelzijdig materiaal waarmee veel mogelijk is, maar het heeft ook andere voordelen.

 • Verschillende kleuren en afwerkingen: klassieke stijl of eerder modern, maakt weinig uit! Een aluminium raam past bij elke stijl doordat het zo personaliseerbaar is. In een moderne omgeving zijn zwarte ramen bijvoorbeeld zeer populair. 
 • Robuust en zeer duurzaam: aluminium is heel goed voor het milieu omdat het al zijn eigenschappen behoudt na recyclage. Het is 100% recycleerbaar. Hiernaast gaat het ook enorm lang mee, waardoor je lang kunt genieten van je nieuwe ramen.
 • Onderhoudsvriendelijk: om een aluminium raam goed te onderhouden heb je enkel een spons, water en reinigingsmiddel nodig. Af en toe schoonmaken en afspoelen is genoeg om er zeker van te zijn dat je lang verder kunt.

Aluminium ramen zijn enorm duurzaam

Als je de tips in verband met het schoonmaken goed toepast, dan zullen jouw aluminium ramen hun esthetische en beschermende eigenschappen zo’n 30 jaar behouden. Dit is een enorm hoge levensduur vergeleken met andere materialen.

Hiernaast is veiligheid natuurlijk ook belangrijk. Daarom zijn onze ramen voorzien van alle benodigdheden om inbraakbeveiliging toe te voegen. De ramen op maat sluiten naadloos aan bij de rest van jouw huis om de isolatie en duurbaarheid naar het hoogste niveau te brengen.

Extra luchtkamers in de aluminium profielen voorzien de ramen van een nog sterkere thermische en akoestische isolatie. Zo geniet je van een warm huis in de winter en een lekker koel huis in de zomer, zonder geluidsoverlast! Kortom, aluminium ramen kopen is vandaag de dag een slimme zet.

Een slimme investering

Aluminium ramen kopen is een slimme zet omdat ze zo duurzaam en onderhoudsvriendelijk zijn. Met een kleine tijdsinvestering om ze schoon te houden, kan je er lang van genieten. Ze zijn hierdoor een investering die je zonder veel moeite terugverdient.

De prijs van je energiefactuur zal een stuk lager liggen dan bij alternatieven omdat aluminium zo goed isoleert. Het houdt warmte buiten in de zomer en binnen in de winter, waardoor je verwarming of airconditioning minder hard moet werken.

Deze ramen gaan tientallen jaren mee. Hierdoor zal je niet snel moeten investeren in andere ramen. Lang genieten van alle voordelen, zonder zorgen. Bekijk zeker onze realisaties om inspiratie op te doen.

Aluminium ramen voor elke stijl

Ramen uit aluminium horen natuurlijk thuis in elk modern huis. Maar er zijn ook verschillende afwerkingen en kleuren die andere stijlen helemaal ‘af’ maken. Denk aan gedetailleerde afwerkingen met een houtkleur voor bijvoorbeeld een klassieke stijl. Of steellook ramen, zeer populair bij allerlei bouwstijlen.

De ramen zijn beschikbaar in alle RAL-kleuren (honderden kleuren). We voorzien een hoogwaardige kleur door gebruik te maken van poederlakken en/of anodisatie. Poederlakken doen we voor glanzende kleuren, matte kleuren, metaalafwerking, houtkleuren… Anodisatie benadrukt de aluminiumstructuur van je nieuwe raam.

Je vindt altijd wel een kleur en afwerking die perfect bij jouw huis past. We maken alle aluminium ramen op maat zodat ze naadloos bij de rest van je huis aansluiten.

Voor ramen uit aluminium werken we samen met Reynaers Aluminium. Je kan dus bij ons terecht voor de enorm populaire steel look/ slim line (SL 38) ramen en MasterLine.

Ons glas komt van Saint-Gobain en is dus ook van de hoogste kwaliteit.

Veel gestelde vragen over aluminium ramen en deuren

Je wilt je oude ramen en deuren vervangen of nieuwe ramen en deuren plaatsen in je nieuwbouw woning en bent geïnteresseerd naar de prijs per m². Een eenvoudige simulatietool bestaat echter niet, hiervoor zijn ramen en deuren veel te complex.

Het kopen van nieuwe ramen en deuren gaat gepaard met een aantal keuzes. Tijdens een plaatsbezoek of een bezoek aan onze toonzaal begeleiden we je graag in dit proces.

 • Welke materiaal verkies je voor je nieuwe ramen en deuren? PVC of Aluminium
 • Welk type beglazing past het best bij je project? Dubbele of driedubbele beglazing
 • Dienen de oude ramen ook uitgebroken en afgevoerd te worden?
 • Welke ramen moeten open gaan en welke niet?
 • Heb je al eens stil gestaan bij ventilatie om in aanmerking te komen voor de renovatiepremie?

De prijs van je nieuwe ramen berekenen, hangt dus van vele factoren af. Het zelf bepalen van de prijs per m² is dus niet mogelijk. Maar wij staan je graag bij met onze expertise en maken een prijs op maat. Bezoek onze toonzaal of vraag een gratis plaatsbezoek aan.

De duurtijd voor het vervangen van ramen en deuren hangt af van de specifieke situatie. Zo zullen we bij een renovatie eerst de oude ramen nog moeten uitbreken. Bij een nieuwbouw daarentegen dienen de nieuwe ramen enkel geplaatst te worden en zijn er geen werken vooraf. Verder heb je ook verschillen in de afwerkingen van het raam en de toebehoren (rolluiken, screens, vliegenramen, …) die je kiest.

Gemiddeld moet je rekenen dat voor een renovatie 1 persoon een 2-tal ramen plaatst. Bij een nieuwbouw ligt dit rond de 4 ramen per dag per persoon.

Hoelang we bezig zijn op een werf, hangt af van het aantal mensen die we sturen. We streven er telkens naar om de duurtijd van de werken zo kort mogelijk te maken. Zo ondervindt u ook de minste hinder.

Je bent op zoek naar nieuwe ramen en deuren en je weet niet waar te starten. Hieronder lijsten we kort op waarop je moeten bij je aankoop.

 • Het materiaal van de ramen. Kies je voor PVC of Aluminium?
 • Welk type beglazing past het best bij je project? Dubbele of driedubbele beglazing
 • Wil je in aanmerking komen voor een renovatiepremie? Vraag dan zeker advies waar je een ventilatierooster moet voorzien.
 • Welke kleur wil je voor je nieuwe ramen en deuren? Voor Aluminium kan je kiezen uit alle RAL kleuren. Voor PVC heb je keuze uit een ruim aanbod in kleuren en texturen

Kiezen voor aluminium is altijd een prima idee. Aluminium ramen en deuren beschikken over veel kwaliteiten. Zo hebben ze een uitstekende isolatie, zorgen ze voor een optimale akoestische isolatie, zijn ze niet brandbaar en door de stevigheid ook heel goed bestand tegen inbraak.

Aluminium is ook kiezen voor schoonheid. Met aluminium kan je grote ramen combineren met slanke profielen om een optimale esthetiek te bekomen.

Verder heb je oneindig veel keuze in de kleur want aluminium ramen en deuren van Reynaers zijn beschikbaar in alle RAL-kleuren. Aluminium is dus ideaal voor industriële, moderne of klassieke stijl.

Kortom, kiezen voor aluminium is kiezen voor duurzaamheid en schoonheid.

Ultra slanke Steellook SL 38 ramen en deuren

Een landelijke woning, een industrieel pand, een vintage veranda of toch maar een hedendaagse nieuwbouwwoning of renovatie. Het Reynaers aluminium Steellook SL38 profiel is met zijn slanke look uiterst geschikt voor elk van deze woningen. Steellook ramen zijn enorm populair op heden.

Masterline 8 ramen en deuren

Duurzaam wonen begint bij een goede isolatie van je thuis. Wat dat betreft, is MasterLine van Reynaers Aluminium niet te kloppen. Dit systeem voor ramen en deuren kan topresultaten voorleggen op het vlak van energieprestatie. Dankzij zijn verschillende designvarianten komt de schoonheid van de MasterLine binnen elke architecturale stijl tot zijn recht.

Ieder raam, iedere deur, ieder project is uniek. Of het nu gaat over één stuk of een hele woning, ieder project gaat bij ons door hetzelfde stappenplan.

Vanaf dat u bij ons een offerte bevestigd heeft, nemen wij opnieuw contact op om de definitieve opmeting in te plannen. Tijdens een eerste bezoek nemen maar voorlopige afmetingen om de prijs te kunnen bepalen. Vanaf het project verkocht is, komen we opnieuw langs om alles tot op de millimeter nauwkeurig te meten.

Eens de definitieve opmeting gebeurd is, wordt de werf voorbereid voor bestelling. Dit houdt in dat alle details van ramen (afmetingen, kleur, …) zorgvuldig worden opgeschreven en gebundeld voor productie. Dan is het eindelijk zover, de profielen worden besteld waarna de ramen in productie gaan. De tijdsduur tussen het bestellen van de profielen en het afgewerkt product varieert tussen PVC en Aluminium.  Bij Aluminium moet je rekenen op 13 – 14 werkweken, bij PVC zit je rond de 10 – 12 werkweken.

Eens de ramen klaar zijn, nemen we opnieuw contact op om een plaatsingsdatum in te plannen.

Naast de 10 jarige wettelijke waarborg, geven wij 4 jaar omniumwaarborg voor wisselstukken, werkuren en verplaatsingen op Reynaers Aluminium ramen en deuren bij normaal gebruik en regelmatig onderhoud.

Het glas wordt gewaarborgd volgens de algemeen geldende normen van onze glasfabrikant. Voor rolluiken en screens is er 2 jaar waarborg op zenders en toebehoren en 7 jaar waarborg op de zonnecel en batterij van een Somfy Solar. Op motoren, doeken en afgewerkte producten is er 5 jaar waarborg.