PVC

Ramen, deuren & schuiframen

Ramen en deuren uit PVC zijn een budgetvriendelijke oplossing voor al jouw renovatie- en bouwprojecten. Doordat PVC een lage warmtegeleiding heeft, isoleert het als geen ander. Het is verkrijgbaar in een hoop kleuren en afwerkingen waardoor het bij elk uniek bouwproject past!

Veel gestelde vragen over PVC ramen

Een keuze maken tussen PVC of Aluminium ramen en deuren, verdient een extra woordje uitleg.

Kiezen voor aluminium is altijd een prima idee. Aluminium ramen en deuren beschikken over veel kwaliteiten. Zo hebben ze een uitstekende isolatie, zorgen ze voor een optimale akoestische isolatie, zijn ze niet brandbaar en door de stevigheid ook heel goed bestand tegen inbraak.

Kiezen voor aluminium is ook kiezen voor schoonheid. Met aluminium kan je grote ramen combineren met slanke profielen om een optimale esthetiek te bekomen. Verder heb je oneindig veel keuze in de kleur want aluminium ramen en deuren van Reynaers zijn beschikbaar in alle RAL-kleuren. Aluminium is dus ideaal voor industriële, moderne of klassieke stijl.

Naast Aluminium, kan je kiezen voor ramen en deuren in PVC. Vroeger sprak iedereen van “plastieke” ramen als het ging over PVC. Vandaag de dag klopt deze term absoluut niet meer. PVC ramen zijn stevig, binnenin zit er dan ook gegalvaniseerd staal. Kortom, je moet spreken over een kunststof raam om fier op te zijn.

Wie kiest voor PVC, geniet van enorm veel voordelen. Eerst en vooral is PVC een budgetvriendelijke product voor jouw renovatie of nieuwbouw. Verder isoleert PVC als geen ander waardoor jouw energiefactuur zo laag mogelijk blijft. Bij Peeters werken we met Schüco PVC ramen en deuren. Een merk dat garant staat voor kwaliteit en duurzaamheid.

Zo krijg je een 7 kamerprofiel met extra middendichting. Dit zorgt naast extreme isolatie-eigenschappen ook voor een optimale bescherming tegen wind, regen en geluid. Ook bij PVC heb je een ruim aanbod in kleuren en texturen die passen bij elke stijl. Onze kunststof ramen zijn duurzaam en ongevoelig voor licht en vocht dankzij een UV-bestendige kleurfolie en vragen bijzonder weinig onderhoud

Er zijn heel wat verschillende merken van PVC ramen en deuren. Voor je een bestelling plaats, vraag je best de details goed na. PVC ramen kunnen immers enorm verschillen. Zo heb je het verschil tussen een 5-kamer en 7-kamer profiel, een profiel met of zonder extra middendichting en het type van staal dat gebruikt is voor de versteviging. 

Bij Peeters Ramen en Deuren verbinden we ons met de topkwaliteit van Schüco. Een merk dat garant staat voor kwaliteit en duurzaamheid.

Zo krijg je een 7 kamerprofiel met extra middendichting. Dit zorgt naast extreme isolatieeigenschappen ook voor een optimale bescherming tegen wind, regen en geluid.  Met deze extra dichting behaalt het systeem het Passivhaus-niveau conform ift Rosenheim.

Binnenin het kunststof profiel zit dikwandig en gegalvaniseerd staal. Dit zorgt voor een extra versteviging van het raam.

Je wilt je oude ramen en deuren vervangen of nieuwe ramen en deuren plaatsen in je nieuwbouw woning en bent geïnteresseerd naar de prijs per m². Een eenvoudige simulatietool bestaat echter niet, hiervoor zijn ramen en deuren veel te complex.

Het kopen van nieuwe ramen en deuren gaat gepaard met een aantal keuzes. Tijdens een plaatsbezoek of een bezoek aan onze toonzaal begeleiden we je graag in dit proces.

  • Welke materiaal verkies je voor je nieuwe ramen en deuren? PVC of Aluminium
  • Welk type beglazing past het best bij je project? Dubbele of driedubbele beglazing
  • Dienen de oude ramen ook uitgebroken en afgevoerd te worden?
  • Welke ramen moeten open gaan en welke niet?
  • Heb je al eens stil gestaan bij ventilatie om in aanmerking te komen voor de renovatiepremie?

De prijs van je nieuwe ramen berekenen, hangt dus van vele factoren af. Het zelf bepalen van de prijs per m² is dus niet mogelijk. Maar wij staan je graag bij met onze expertise en maken een prijs op maat. Bezoek onze toonzaal of vraag een gratis plaatsbezoek aan.

Je bent op zoek naar nieuwe ramen en deuren en je weet niet waar te starten. Hieronder lijsten we kort op waarop je moeten bij je aankoop.

  • Het materiaal van de ramen. Kies je voor PVC of Aluminium?
  • Welk type beglazing past het best bij je project? Dubbele of driedubbele beglazing
  • Wil je in aanmerking komen voor een renovatiepremie? Vraag dan zeker advies waar je een ventilatierooster moet voorzien.
  • Welke kleur wil je voor je nieuwe ramen en deuren? Voor Aluminium kan je kiezen uit alle RAL kleuren. Voor PVC heb je keuze uit een ruim aanbod in kleuren en texturen

 

Als je op zoek bent naar nieuwe ramen en deuren kan je kiezen tussen 4 materialen: PVC, aluminium, hout of staal. Wie op zoek is naar het best isolerende raam komt steevast uit bij PVC. PVC ramen en deuren isoleren als geen ander, ze zijn betaalbaar en gemakkelijk in onderhoud.

Combineer je PVC ramen met hoogrendementsbeglazing HR++ en je vermindert het warmteverlies nog meer.

De duurtijd voor het vervangen van ramen en deuren hangt af van de specifieke situatie. Zo zullen we bij een renovatie eerst de oude ramen nog moeten uitbreken. Bij een nieuwbouw daarentegen dienen de nieuwe ramen enkel geplaatst te worden en zijn er geen werken vooraf. Verder heb je ook verschillen in de afwerkingen van het raam en de toebehoren (rolluiken, screens, vliegenramen…) die je kiest.

 

Gemiddeld moet je rekenen dat voor een renovatie 1 persoon een 2-tal ramen plaatst. Bij een nieuwbouw ligt dit rond de 4 ramen per dag per persoon.

 

Hoelang we bezig zijn op een werf, hangt af van het aantal mensen die we sturen. We streven er telkens naar om de duurtijd van de werken zo kort mogelijk te maken. Zo ondervind je ook de minste hinder.

Ja, PVC ramen zijn geschikt voor alle soorten huizen, van oudere woningen tot moderne woningen. Ze kunnen worden geproduceerd in verschillende kleuren en afwerkingen om bij elk type huis te passen.

De gemiddelde levensduur van PVC ramen is ongeveer 25-30 jaar, maar dit kan variëren afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal en de installatie.

Ja, PVC ramen kunnen gerecycleerd worden. Er zijn zelfs bedrijven die zich specifiek richten op het recycleren van PVC ramen.

Ja, PVC ramen zijn energiezuinig vanwege hun isolerende eigenschappen, waardoor ze bijdragen aan het verminderen van energieverbruik en lagere energierekeningen.

PVC is de meest budgetvriendelijke keuze voor nieuwe ramen en deuren voor een renovatie of een nieuwbouwproject. Aluminium buitenschrijnwerk is door hogere grondstofprijzen duurder dan PVC. Het verschil varieert naar gelang de grootte, functionaliteit en type van ramen en deuren.

Naast de 10 jarige wettelijke waarborg, geeft onze Schüco fabrikant 12 jaar garantie op de kleurechtheid en chemische bestendigheid van de profielen, op de vormvastheid en kwaliteit, op het hang- en sluitwerk bij normaal gebruik en regelmatig onderhoud. Na plaatsing ontvang je van ons het bijhorende garantieattest met geldigheid van 12 jaar.

Het glas wordt gewaarborgd volgens de algemeen geldende normen van onze glasfabrikant. Voor rolluiken en screens is er 2 jaar waarborg op zenders en toebehoren en 7 jaar waarborg op de zonnecel en batterij van een Somfy Solar. Op motoren, doeken en afgewerkte producten is er 5 jaar waarborg.

Ieder raam, iedere deur, ieder project is uniek. Of het nu gaat over één stuk of een hele woning, ieder project gaat bij ons door hetzelfde stappenplan.

Vanaf dat je bij ons een offerte bevestigd hebt, nemen wij opnieuw contact op om de definitieve opmeting in te plannen. Tijdens een eerste bezoek nemen maar voorlopige afmetingen om de prijs te kunnen bepalen. Vanaf het project verkocht is, komen we opnieuw langs om alles tot op de millimeter nauwkeurig te meten.

Eens de definitieve opmeting gebeurd is, wordt de werf voorbereid voor bestelling. Dit houdt in dat alle details van ramen (afmetingen, kleur…) zorgvuldig worden opgeschreven en gebundeld voor productie. Dan is het eindelijk zover, de profielen worden besteld waarna de ramen in productie gaan. De tijdsduur tussen het bestellen van de profielen en het afgewerkt product varieert tussen PVC en Aluminium.  Bij Aluminium moet je rekenen op 13 – 14 werkweken, bij PVC zit je rond de 10 – 12 werkweken.

Eens de ramen klaar zijn, nemen we opnieuw contact op om een plaatsingsdatum in te plannen.

Onze waarden

Peeters Ramen en Deuren

Vlotte & eerlijke communicatie

Laat je weten dat je een offerte wilt? Dan komen we zo snel mogelijk langs voor de opmetingen. Meestal lukt ons dit binnen de 2 weken. Over de planning van de opmetingen tot de uitvoering communiceren we helder en vlot om je zorgen zo volledig mogelijk weg te nemen.

Mooie resultaten

Peeters Ramen en Deuren bestaat al 20 jaar. In deze tijd hebben we al heel wat gerealiseerd. Bekijk onze realisaties om inspiratie op te doen!

Betrouwbare garanties

De eerste paar jaar heb je onder andere garantie op het sluitwerk, rolluikmotoren… We herstellen jouw buitenschrijnwerk zo snel mogelijk als wij het geplaatst hebben. Valt het nog onder garantie? Dan is dit natuurlijk gratis. Merk je bijvoorbeeld condens in het glas? Dan komen we het gratis vervangen.

Goede nazorg

Onze taak stopt niet na het plaatsen van jouw buitenschrijnwerk. Als klant geniet je van herstellingen tegen een heel gangbaar tarief bij bijvoorbeeld storm schade.