Verschillen

Wat zijn de verschillen dubbel en driedubbel glas?

Als het tijd is om je ramen te renoveren of je gaat een nieuwbouwwoning plaatsen dan stelt iedereen zich wel eens de vraag: moet ik kiezen tussen dubbel hoogrendementsglas of driedubbel glas (ook wel triple glas genoemd)?

Het verschil

De verschillen

De isolatiewaarde van het glas

De U-waarde of isolatiewaarde is een belangrijke parameter. Hoe lager deze U-waarde ligt, hoe beter het glas isoleert en hoe minder warmte verlies er is en hoe lager de energiekosten zullen zijn. Voor een dubbel hoogrendementsglas werken wij standaard met een zwarte afstandshouder. Deze zorgt ervoor dat de U-waarde daalt van 1.1 W/m²K naar 1.0 W/m²K.

Voor een driedubbele beglazing ligt de U-waarde nog een stuk lager. Door de 3de glasplaat is de isolatiewaarde gedaald naar 0.6 W/m²K.

Of je nu kiest voor dubbel hoogrendementsglas of driedubbel glas t.o.v. enkele beglazing met een U-waarde van 5.8 W/m²K bespaar je in beide situaties heel veel energie.

Het gewicht van het glas

Een driedubbele beglazing heeft een extra glasplaat t.o.v. dubbele beglazing. Dit zorgt ervoor dat het glas zwaarder is en beter isoleert. Dit extra gewicht heeft zijn gevolgen voor onder andere de plaatsing. Hier zal sneller een kraan met glaszuiger nodig zijn om het glas in de raam te plaatsen.

De ramenprofielen zelf zijn van zeer goede kwaliteit. Hierdoor zijn ze geschikt voor zowel het gewicht van dubbele beglazing als van triple glas.

Het prijs verschil

Driedubbele beglazing is duurder dan dubbel hoogrendementsglas. De extra glasplaat zorgt immers voor een extra kost.

Signalen

Wanneer welk glas?

Welk glas moet je nu kiezen voor de nieuwe ramen die je gaat bestellen? Hier zijn geen exacte richtlijnen voor maar welke enkele tips:

Wil je je oude ramen vervangen door nieuwe ramen dan zorgt dubbel glas voor een enorme verbetering van je isolatie. Bij driedubbele beglazing, ga je je ramen veel beter isoleren dan de andere gebouwschillen waardoor je elders warmte verliest. Je kan dus beter kiezen voor dubbel glas en met de besparing je andere bouwschillen (dak of muren) isoleren.

Bij nieuwbouw kan je kiezen voor dubbel of driedubbel glas. Je EPB studie zal aangeven wat je minimaal nodig hebt. Tot op vandaag de dag merken wij dat voor nieuwbouw woningen er nog heel veel voor dubbel glas gekozen wordt. Het verschil in isolatiewaarde is slechts 0.4. Dit heeft dus maar een geringe impact op je E-peil.

Bij passiefbouw kies je best voor driedubbele beglazing. Dit zorgt voor een maximale behoudt van je temperatuur en de beste isolatie.

Onze waarden

Peeters Ramen en Deuren

Vlotte & eerlijke communicatie

Laat je weten dat je een offerte wilt? Dan komen we zo snel mogelijk langs voor de opmetingen. Meestal lukt ons dit binnen de 2 weken. Over de planning van de opmetingen tot de uitvoering communiceren we helder en vlot om je zorgen zo volledig mogelijk weg te nemen.

Mooie resultaten

Peeters Ramen en Deuren bestaat al 20 jaar. In deze tijd hebben we al heel wat gerealiseerd. Bekijk onze realisaties om inspiratie op te doen!

Betrouwbare garanties

De eerste paar jaar heb je onder andere garantie op het sluitwerk, rolluikmotoren… We herstellen jouw buitenschrijnwerk zo snel mogelijk als wij het geplaatst hebben. Valt het nog onder garantie? Dan is dit natuurlijk gratis. Merk je bijvoorbeeld condens in het glas? Dan komen we het gratis vervangen.

Goede nazorg

Onze taak stopt niet na het plaatsen van jouw buitenschrijnwerk. Als klant geniet je van herstellingen tegen een heel gangbaar tarief bij bijvoorbeeld storm schade.