BUDGETVRIENDELIJK EN KWALITEITSVOL

PVC Schuiframen

Een PVC schuifraam past perfect bij elke interieur- en exterieurstijl dankzij de veelzijdigheid van PVC. Dit materiaal komt voor in verschillende varianten met elk een andere look. Het is verkrijgbaar in elke kleur die je kan bedenken. Hiernaast bieden PVC schuiframen ook een reeks andere voordelen!

De voordelen van PVC schuiframen

Schuiframen of schuifdeuren hebben tal van voordelen gaande van meer lichtinval en ventilatie tot een handige extra doorgang. Een PVC schuifraam heeft extra voordelen. We sommen ze op.

 • Goedkoper dan aluminium omdat PVC goedkoper is om te maken en te bewerken.
 • Beschikbaar in veel verschillende kleuren en afwerkingen zoals lak en houtlook.
 • Enorm duurzaam: lange levensduur en 100% recycleerbaar.
 • Isoleert zeer goed, zowel thermisch als op vlak van geluid dankzij de dichtingen en unieke luchtkamers.

Ben je benieuwd naar de verschillen tussen PVC en aluminium? Bekijk dan ook aluminium schuiframen.

PVC schuifraam prijs

De prijs van PVC schuiframen ligt relatief laag omdat het een vrij goedkoop materiaal is. De voorbije jaren is PVC een echt kwaliteitsmateriaal geworden dat niet alleen recycleerbaar is, maar ook enorm lang meegaat.

Combineer dit met de sterke isolatiekwaliteiten van het materiaal en je krijgt een aangename investering die je na een tijd terugverdient. Hoe verdien je dit terug? Doordat het lang meegaat en goed isoleert tegen warmte en kou, zal je een lange tijd minder moeten uitgeven aan energie.

Doordat de energieprijzen steeds stijgen, wordt een PVC schuifraam een nog betere investering. Een tip: maak zeker gebruik van dubbel of 3 dubbel glas om de isolatie van de ramen nog beter te maken en ook meer te besparen!

Onze PVC komt van Schüco en ons glas van Saint-Gobain. Twee toppartners die garant staan voor de beste kwaliteit.

PVC schuifraam op maat voor elk huis

Een schuifraam zorgt voor meer lichtinval en bruikbare ruimte bij jou thuis. Ook de speciale overgang naar je tuin of terras is een aangenaam voordeel van het raam. Het is belangrijk dat al jouw buitenschrijnwerk bij elkaar past, goed isoleert en inbraakbestendig is.

Daarom maken wij onze PVC schuiframen op maat. Zo kan je optimaal gebruik maken van de voordelen van jouw schuifraam.

We passen de kleur aan op basis van de rest van jouw buitenschrijnwerk. Het is ook mogelijk om een speciale afwerking zoals bijvoorbeeld houtlook te kiezen. Zo geef je het raam een houten schijn terwijl je geniet van de praktische voordelen van PVC.

Veel gestelde vragen over PVC ramen

Er zijn heel wat verschillende merken van PVC ramen en deuren. Voor je een bestelling plaats, vraag je best de details goed na. PVC ramen kunnen immers enorm verschillen. Zo heb je het verschil tussen een 5-kamer en 7-kamer profiel, een profiel met of zonder extra middendichting en het type van staal dat gebruikt is voor de versteviging. 

Bij Peeters Ramen en Deuren verbinden we ons met de topkwaliteit van Schüco. Een merk dat garant staat voor kwaliteit en duurzaamheid.

Zo krijg je een 7 kamerprofiel met extra middendichting. Dit zorgt naast extreme isolatieeigenschappen ook voor een optimale bescherming tegen wind, regen en geluid.  Met deze extra dichting behaalt het systeem het Passivhaus-niveau conform ift Rosenheim.

Binnenin het kunststof profiel zit dikwandig en gegalvaniseerd staal. Dit zorgt voor een extra versteviging van het raam.

Je wilt je oude ramen en deuren vervangen of nieuwe ramen en deuren plaatsen in je nieuwbouw woning en bent geïnteresseerd naar de prijs per m². Een eenvoudige simulatietool bestaat echter niet, hiervoor zijn ramen en deuren veel te complex.

Het kopen van nieuwe ramen en deuren gaat gepaard met een aantal keuzes. Tijdens een plaatsbezoek of een bezoek aan onze toonzaal begeleiden we je graag in dit proces.

 • Welke materiaal verkies je voor je nieuwe ramen en deuren? PVC of Aluminium
 • Welk type beglazing past het best bij je project? Dubbele of driedubbele beglazing
 • Dienen de oude ramen ook uitgebroken en afgevoerd te worden?
 • Welke ramen moeten open gaan en welke niet?
 • Heb je al eens stil gestaan bij ventilatie om in aanmerking te komen voor de renovatiepremie?

De prijs van je nieuwe ramen berekenen, hangt dus van vele factoren af. Het zelf bepalen van de prijs per m² is dus niet mogelijk. Maar wij staan je graag bij met onze expertise en maken een prijs op maat. Bezoek onze toonzaal of vraag een gratis plaatsbezoek aan.

Je bent op zoek naar nieuwe ramen en deuren en je weet niet waar te starten. Hieronder lijsten we kort op waarop je moeten bij je aankoop.

 • Het materiaal van de ramen. Kies je voor PVC of Aluminium?
 • Welk type beglazing past het best bij je project? Dubbele of driedubbele beglazing
 • Wil je in aanmerking komen voor een renovatiepremie? Vraag dan zeker advies waar je een ventilatierooster moet voorzien.
 • Welke kleur wil je voor je nieuwe ramen en deuren? Voor Aluminium kan je kiezen uit alle RAL kleuren. Voor PVC heb je keuze uit een ruim aanbod in kleuren en texturen

 

Als je op zoek bent naar nieuwe ramen en deuren kan je kiezen tussen 4 materialen: PVC, aluminium, hout of staal. Wie op zoek is naar het best isolerende raam komt steevast uit bij PVC. PVC ramen en deuren isoleren als geen ander, ze zijn betaalbaar en gemakkelijk in onderhoud.

Combineer je PVC ramen met hoogrendementsbeglazing HR++ en je vermindert het warmteverlies nog meer.

De duurtijd voor het vervangen van ramen en deuren hangt af van de specifieke situatie. Zo zullen we bij een renovatie eerst de oude ramen nog moeten uitbreken. Bij een nieuwbouw daarentegen dienen de nieuwe ramen enkel geplaatst te worden en zijn er geen werken vooraf. Verder heb je ook verschillen in de afwerkingen van het raam en de toebehoren (rolluiken, screens, vliegenramen, …) die je kiest.

 

Gemiddeld moet je rekenen dat voor een renovatie 1 persoon een 2-tal ramen plaatst. Bij een nieuwbouw ligt dit rond de 4 ramen per dag per persoon.

 

Hoelang we bezig zijn op een werf, hangt af van het aantal mensen die we sturen. We streven er telkens naar om de duurtijd van de werken zo kort mogelijk te maken. Zo ondervindt u ook de minste hinder.

Ja, PVC ramen zijn geschikt voor alle soorten huizen, van oudere woningen tot moderne woningen. Ze kunnen worden geproduceerd in verschillende kleuren en afwerkingen om bij elk type huis te passen.

De gemiddelde levensduur van PVC ramen is ongeveer 25-30 jaar, maar dit kan variëren afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal en de installatie.

Ja, PVC ramen kunnen gerecycleerd worden. Er zijn zelfs bedrijven die zich specifiek richten op het recycleren van PVC ramen.

Ja, PVC ramen zijn energiezuinig vanwege hun isolerende eigenschappen, waardoor ze bijdragen aan het verminderen van energieverbruik en lagere energierekeningen.

PVC is de meest budgetvriendelijke keuze voor nieuwe ramen en deuren voor een renovatie of een nieuwbouwproject. Aluminium buitenschrijnwerk is door hogere grondstofprijzen duurder dan PVC. Het verschil varieert naar gelang de grootte, functionaliteit en type van ramen en deuren.