Veelzijdig

Terrasoverkapping

Terrasoverkappingen zijn de voorbije jaren enorm populair geworden. Steeds meer mensen willen zo veel mogelijk genieten van de zon, zelfs in de winter. We zeggen wel overkapping, maar vaak is deze aangevuld met wanden zodat het een extra afgesloten ruimte vormt aan je huis of in je tuin.

Doordat een overkapping zo veelzijdig is, kan je er veel kanten mee uit. Je kiest zelf hoe je deze vooral gaat gebruiken. Hebt je liefst een soort afdak dat je tegen de regen beschermt? Of wil je graag ook geen last hebben van wind? Wil je graag de mogelijkheid hebben om zonlicht te beperken? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Een terrasoverkapping is veelzijdig

Genieten van je tuin bij frisser weer en wanneer het regent doe je met een terrasoverkapping. Deze zorgt ervoor dat je gezellig buiten kunt blijven zitten met uitzicht op je tuin. Verder kan je veel kanten uit.

Is het heel koud buiten of waait het hard? Geen probleem wanneer je jouw terrasoverkapping voorziet van een glazen schuifwand die zowel koude als wind buiten houdt. Ook bij heel warm weer kan je genieten van je overkapping, mits je deze voorziet van een zonnescherm.

Je kiest zelf hoe je jouw overkapping gebruikt, bijvoorbeeld als een lounge met zicht op je tuin of zelfs als een eerder functioneel deel van je woning. Denk bijvoorbeeld aan een moderne buitenkeuken.

Beleef meer van je buitenleven

Kies je voor een terrasoverkapping zonder wand, dan ben je wat minder goed beschermd tegen weersinvloeden. Wel heb je dan een nog vrijer gevoel en geniet je net dat extra beetje meer van de zon.

De overkapping dient dan enkel als afscherming tegen de regen. De meeste mensen gebruiken deze enkel om op warme dagen buiten te zitten. Dit is toch wel een beetje een gemiste kans. Door wanden toe te voegen, heb je een functionele extra ruimte.

Je kan starten met 4 palen en een lamellen dak. Deze bestaat steeds uit lamellen die roteren. Zo kies je zelf je gewenst hoeveelheid zonlicht. Andere toevoegingen zoals wanden, screens, verlichting… kan je later altijd nog laten bijplaatsen. Dit is zeer handig voor zij die nog niet volledig weten welke toevoegingen ze willen. Ondervinden wat je mist, helpt je een goede keuze te maken.

Aluminium terrasoverkapping

Een overkapping uit aluminium is enorm stevig en bestand tegen alle soorten weersinvloeden. Denk aan wind, regen, zon… Bovendien gaat aluminium enorm lang mee, waardoor je je nieuwe aanwinst niet snel zal moeten vervangen. Als je kiest voor een aluminium terrasoverkapping op maat van Renson, dan kies je voor kwaliteit.

Nog een voordeel van aluminium is dat het je overkapping een zeer moderne look geeft. Deze past perfect in elk tuin. Denk bijvoorbeeld aan een elegant zwarte overkapping of een stijlvol witte. We brengen de kleur aan op een professionele manier zodat ook deze enorm lang meegaat.

Overkapping aan gevel of vrijstaand?

Qua plaatsing is een terrasoverkapping ook zeer veelzijdig. Zo kan je deze tegen je gevel plaatsen, integreren in een constructie of vrijstaand in je tuin. Er zijn veel mogelijkheden. Het is dus belangrijk om goed over de plaatsing na te denken.

Een vrijstaande overkapping kan bijvoorbeeld een soort bijgebouw worden als je deze voorziet van wanden. Denk je de overkapping vooral te gebruiken om altijd van extra zon te kunnen genieten? Dan is het een goed idee om deze tegen je gevel te plaatsen. Wil je graag wat professioneel advies?

Heb je al eens nagedacht over het design?

Nu terrasoverkappingen helemaal ‘in’ zijn, is er een breed aanbod van designs beschikbaar. Zo zijn er bijvoorbeeld eenvoudige designs die zich richten op mensen die van minimalisme houden. Deze zijn strak, functioneel en laten je tuin de aandacht trekken.

Andere varianten zijn vaak zeer modern, strak en stralen luxe uit. Deze designs trekken de aandacht naar zichzelf. Het voordeel van de designs is dat ze bij elke tuin en elke woning passen. Ze sluiten naadloos aan bij de stijl die je al hebt en bieden deze stijl dat extra beetje luxe.

Bekijk zeker onze realisaties om je keuze zo goed mogelijk te maken. Laat je inspireren door de verschillende terrasoverkappingen die we al geplaatst hebben!

Handige uitbreidingen voor terrasoverkappingen

Zoals eerder vermeld, zijn er enkele handige uitbreidingen die je ervaring met de overkapping nog aangenamer maken. Denk bijvoorbeeld aan een zonnescherm om de temperatuur op peil te houden.

Deze uitbreidingen hebben als voordeel dat ze een nadeel van overkappingen wegwerken. Bijvoorbeeld de hitte in de zomer.

Naast de kleur en afmetingen, kies je zelf de zij-invulling van je nieuwe terrasoverkapping. Je opties: screens, panelen met horizontale aluminium of houten lamellen, glazen schuifwand, gordijnen, linius of linarte wall.

Qua comfortopties kan je kiezen voor verlichting, heaters en luidsprekers. Perfect voor feesten of om in alle rust en comfort te genieten van je tuin. De maximale afmetingen van onze terrasoverkappingen zijn 4,5m x 6,2m of 4m x 7m, zeer groot dus.

Terrasoverkappingen van Renson op maat

Om steeds opnieuw de beste kwaliteit te kunnen voorzien, werken we samen met onze partner Renson. Hun speciale Camargue en Algarve designs zijn zowel stijlvol als duurzaam. Ze gaan lang mee en bieden talloze designmogelijkheden.

Het Algarve design is eenvoudig, doch elegant. De slanke draagstructuur heeft een bepaalde aantrekkingskracht en maakt het mogelijk om allerlei zij-elementen naadloos toe te voegen. Alle schroeven worden onzichtbaar weggewerkt.

De Camargue is mooi, strak en in het algemeen zeer modern. Hij is meerdelig koppelbaar en uitbreidbaar langs achter. Ook geniet hij van het ruimste aanbod zij-elementen. Dit betekent dat je de Camargue het meest kan customisen.

Terrasoverkapping prijs

De kostprijs van maatwerk ligt hoger, maar er is veel meer mogelijk qua afmetingen en design. Wil je een grote terrasoverkapping laten plaatsen of het design volledig afstemmen met je tuin? Dan is maatwerk een must, daarom voorzien we enkel terrasoverkappingen op maat.

Krijg je al kriebels om een extra functionele relaxruimte aan te leggen? Of ga je voor een moderne buitenkeuken? Er zijn veel mogelijkheden die we graag met jou bespreken.

Veel gestelde vragen

De kostprijs van een terrasoverkapping hangt sterk af van de afmetingen, het gebruikte materiaal, de gewenste details… Met een terrasoverkapping op maat geniet je van veel mogelijkheden en de hoogste kwaliteit.

In de meeste gevallen kan je een overkapping laten bouwen zonder vergunning. Er zijn uiteraard wel uitzonderingen, bijvoorbeeld per gemeente. Informeer dus goed.

Mensen kiezen gemiddeld voor een overkapping van 20m². Zowel kleinere als grotere afmetingen zijn mogelijk. Jouw eigen situatie bepaalt de afmeting die het best bij je tuin past. Hierdoor is een terrasoverkapping op maat zo’n goed idee. Op basis van jouw wensen en onze inzichten bepalen we samen de perfecte afmetingen voor jouw overkapping.

Aluminium is een vocht- en uv-bestendig, sterk materiaal met een zeer lange levensduur. Verder is het ook duurzaam en onderhoudsarm. Door het lichte gewicht en de sterkte van het materiaal is het uitermate geschikt voor grote overspanningen. Dit met maximaal behoud van lichtinval en leefruimte. Verder geeft aluminium elke terrasoverkapping een moderne luxe uitstraling.