Aluminium

Ramen, deuren & schuiframen

Aluminium ramen en deuren zijn steviger dan hun alternatieven uit PVC. Ze zijn hierdoor iets duurder, maar gaan ook langer mee. Het is dus een betere investering op lange termijn.

Deze ramen zijn beschikbaar in verschillende afwerkingen en kleuren, waardoor het bij elk huis past.

Veel gestelde vragen over aluminium ramen

Een keuze maken tussen PVC of Aluminium ramen en deuren, verdient een extra woordje uitleg.

Kiezen voor aluminium is altijd een prima idee. Aluminium ramen en deuren beschikken over veel kwaliteiten. Zo hebben ze een uitstekende isolatie, zorgen ze voor een optimale akoestische isolatie, zijn ze niet brandbaar en door de stevigheid ook heel goed bestand tegen inbraakAluminium is ook kiezen voor schoonheid. Met aluminium kan je grote ramen combineren met slanke profielen om een optimale esthetiek te bekomen. Verder heb je oneindig veel keuze in de kleur want aluminium ramen en deuren van Reynaers zijn beschikbaar in alle RAL-kleuren. Aluminium is dus ideaal voor industriële, moderne of klassieke stijl.

Naast Aluminium, kan je kiezen voor ramen en deuren in PVC. Vroeger sprak iedereen van “plastieke” ramen als het ging over PVC. Vandaag de dag klopt deze term echter absoluut niet meer. PVC ramen zijn stevig, binnenin zit er dan ook gegalvaniseerd staal. Kortom, je moet spreken over een kunststof raam om fier op te zijn. Wie kiest voor PVC, geniet van enorm veel voordelen. Eerst en vooral is PVC een budgetvriendelijke product voor jouw renovatie of nieuwbouw. Verder isoleert PVC als geen ander waardoor jouw energiefactuur zo laag mogelijk blijft. Bij Peeters werken we met Schüco PVC ramen en deuren. Een merk dat garant staat voor kwaliteit en duurzaamheid. Zo krijg je een 7 kamerprofiel met extra middendichting. Dit zorgt naast extreme isolatie-eigenschappen ook voor een optimale bescherming tegen wind, regen en geluid. Ook bij PVC heb je een ruim aanbod in kleuren en texturen die passen bij elke stijl. Onze kunststof ramen zijn duurzaam en ongevoelig voor licht en vocht dankzij een UV-bestendige kleurfolie en vragen bijzonder weinig onderhoud

Ieder raam, iedere deur, ieder project is uniek. Of het nu gaat over één stuk of een hele woning, ieder project gaat bij ons door hetzelfde stappenplan.

Vanaf dat u bij ons een offerte bevestigd heeft, nemen wij opnieuw contact op om de definitieve opmeting in te plannen. Tijdens een eerste bezoek nemen maar voorlopige afmetingen om de prijs te kunnen bepalen. Vanaf het project verkocht is, komen we opnieuw langs om alles tot op de millimeter nauwkeurig te meten.

Eens de definitieve opmeting gebeurd is, wordt de werf voorbereid voor bestelling. Dit houdt in dat alle details van ramen (afmetingen, kleur, …) zorgvuldig worden opgeschreven en gebundeld voor productie. Dan is het eindelijk zover, de profielen worden besteld waarna de ramen in productie gaan. De tijdsduur tussen het bestellen van de profielen en het afgewerkt product varieert tussen PVC en Aluminium.  Bij Aluminium moet je rekenen op 13 – 14 werkweken, bij PVC zit je rond de 10 – 12 werkweken.

Eens de ramen klaar zijn, nemen we opnieuw contact op om een plaatsingsdatum in te plannen.

Naast de 10 jarige wettelijke waarborg, geven wij 4 jaar omniumwaarborg voor wisselstukken, werkuren en verplaatsingen op Reynaers Aluminium ramen en deuren bij normaal gebruik en regelmatig onderhoud.

Het glas wordt gewaarborgd volgens de algemeen geldende normen van onze glasfabrikant. Voor rolluiken en screens is er 2 jaar waarborg op zenders en toebehoren en 7 jaar waarborg op de zonnecel en batterij van een Somfy Solar. Op motoren, doeken en afgewerkte producten is er 5 jaar waarborg.

Je wilt je oude ramen en deuren vervangen of nieuwe ramen en deuren plaatsen in je nieuwbouw woning en bent geïnteresseerd naar de prijs per m². Een eenvoudige simulatietool bestaat echter niet, hiervoor zijn ramen en deuren veel te complex.

Het kopen van nieuwe ramen en deuren gaat gepaard met een aantal keuzes. Tijdens een plaatsbezoek of een bezoek aan onze toonzaal begeleiden we je graag in dit proces.

  • Welke materiaal verkies je voor je nieuwe ramen en deuren? PVC of Aluminium
  • Welk type beglazing past het best bij je project? Dubbele of driedubbele beglazing
  • Dienen de oude ramen ook uitgebroken en afgevoerd te worden?
  • Welke ramen moeten open gaan en welke niet?
  • Heb je al eens stil gestaan bij ventilatie om in aanmerking te komen voor de renovatiepremie?

De prijs van je nieuwe ramen berekenen, hangt dus van vele factoren af. Het zelf bepalen van de prijs per m² is dus niet mogelijk. Maar wij staan je graag bij met onze expertise en maken een prijs op maat. Bezoek onze toonzaal of vraag een gratis plaatsbezoek aan.

De duurtijd voor het vervangen van ramen en deuren hangt af van de specifieke situatie. Zo zullen we bij een renovatie eerst de oude ramen nog moeten uitbreken. Bij een nieuwbouw daarentegen dienen de nieuwe ramen enkel geplaatst te worden en zijn er geen werken vooraf. Verder heb je ook verschillen in de afwerkingen van het raam en de toebehoren (rolluiken, screens, vliegenramen, …) die je kiest.

Gemiddeld moet je rekenen dat voor een renovatie 1 persoon een 2-tal ramen plaatst. Bij een nieuwbouw ligt dit rond de 4 ramen per dag per persoon.

Hoelang we bezig zijn op een werf, hangt af van het aantal mensen die we sturen. We streven er telkens naar om de duurtijd van de werken zo kort mogelijk te maken. Zo ondervindt u ook de minste hinder.

Je bent op zoek naar nieuwe ramen en deuren en je weet niet waar te starten. Hieronder lijsten we kort op waarop je moeten bij je aankoop.

  • Het materiaal van de ramen. Kies je voor PVC of Aluminium?
  • Welk type beglazing past het best bij je project? Dubbele of driedubbele beglazing
  • Wil je in aanmerking komen voor een renovatiepremie? Vraag dan zeker advies waar je een ventilatierooster moet voorzien.
  • Welke kleur wil je voor je nieuwe ramen en deuren? Voor Aluminium kan je kiezen uit alle RAL kleuren. Voor PVC heb je keuze uit een ruim aanbod in kleuren en texturen

Onze waarden

Peeters Ramen en Deuren

Vlotte & eerlijke communicatie

Laat je weten dat je een offerte wilt? Dan komen we zo snel mogelijk langs voor de opmetingen. Meestal lukt ons dit binnen de 2 weken. Over de planning van de opmetingen tot de uitvoering communiceren we helder en vlot om je zorgen zo volledig mogelijk weg te nemen.

Mooie resultaten

Peeters Ramen en Deuren bestaat al 20 jaar. In deze tijd hebben we al heel wat gerealiseerd. Bekijk onze realisaties om inspiratie op te doen!

Betrouwbare garanties

De eerste paar jaar heb je onder andere garantie op het sluitwerk, rolluikmotoren… We herstellen jouw buitenschrijnwerk zo snel mogelijk als wij het geplaatst hebben. Valt het nog onder garantie? Dan is dit natuurlijk gratis. Merk je bijvoorbeeld condens in het glas? Dan komen we het gratis vervangen.

Goede nazorg

Onze taak stopt niet na het plaatsen van jouw buitenschrijnwerk. Als klant geniet je van herstellingen tegen een heel gangbaar tarief bij bijvoorbeeld storm schade.